Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Литвинецька громада» (код ЄДРПОУ: 35797363) був реорганізований і увійшов до складу Бобрицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Литвинецька сільська рада об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Бобрицької громади

Звіт сільського голови щодо здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Литвинецької сільської ради в 2019 році

Дата: 22.04.2020 10:52
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Україна

Литвинецька сільська рада

Канівського району Черкаської області

3 сесія  VII скликання

 

РІШЕННЯ

 

від 21.12.2019 № /VII                                                                с. Литвинець

 

Про звіт сільського голови щодо здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Литвинецької сільської ради в 2019 році

 

Заслухавши звіт сільського голови Погрібної Г.М. про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Литвинецької сільської ради в 2019 році, керуючись статтями 31, 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», частиною другою статті 26 і статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська  рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звіт сільського голови Погрібної Г.М. про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Литвинецької сільської ради в 2019 році прийняти до відома (додається).

2. Структурним підрозділам, які здійснюють регуляторну діяльність, при підготовці проектів рішень, розпоряджень, які спрямовані на правове регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання керуватись вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності».

3. Звіт сільського голови Погрібної Г.М. про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Литвинецької сільської ради в 2019 році оприлюднити на офіційному веб-сайті.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, планування бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Сільський голова                                                                     Г.М. Погрібна

 

Звіт

сільського голови про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами

Литвинецької сільської ради у 2019 році

 

Реалізація державної регуляторної політики у 2019 році Литвинецькою сільською радою здійснювалась відповідно до завдань, визначених  Законом України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” (далі – Закон), мета яких – прийняття виважених рішень з урахуванням максимально можливих позитивних результатів, спрямованих на забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та влади.

З метою забезпечення системного підходу до впровадження регуляторної діяльності робота проводилася у наступних напрямках:

– планування діяльності з підготовки регуляторних актів;

– ведення реєстру регуляторних актів в сільській раді;

– оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності;

– залучення представників суб’єктів господарювання, їх об’єднань та громадських організацій до реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва.

 

Планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів

Відповідно до ст. 7 Закону затверджено план діяльності Литвинецькою сільською радою з підготовки проектів регуляторних актів:

– на 2019 рік.

Плани оприлюднені на офіційному веб-сайті Литвинецької сільської ради  у розділі «Регуляторні акти (планування діяльності)».

 

Ведення реєстру діючих регуляторних актів

На офіційному веб-сайті  Литвинецької сільської ради у розділі «Регуляторні акти (планування діяльності)» розміщено Реєстр регуляторних актів та забезпечено його підтримку в актуальному стані.

Станом на 23.12.2019 року в реєстрі є 3 регуляторних акти:

- «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Литвинецької сільської ради на 2020 рік»;

- «Про затвердження Положення про порядок відчуження та списання майна, що є комунальною власністю»;

- «Про затвердження Порядку виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою  та  прийняття такого майна у комунальну власність Литвинецької сільської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області рік»;

 

 

 

 

Оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної політики

Відповідно до ст. 13 Закону всі регуляторні акти, які були розроблені та прийняті  Литвинецькою сільською радою протягом 2019 року, з відповідними аналізами регуляторного впливу, були оприлюднені  на офіційному веб-сайті  ради.

Також вся інформація була оприлюднена на стендах Литвинецької сільської ради.

 

Залучення представників суб’єктів господарювання, їх об’єднань та громадських організацій до реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва

Одним із основних принципів державної регуляторної політики визначено прозорість та врахування громадської думки, в основу якого покладено відкритість дій регуляторних органів на всіх етапах їх регуляторної діяльності, обов’язковий розгляд регуляторними органами ініціатив, зауважень і пропозицій, наданих у встановленому законом порядку фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, обов’язковість і своєчасність доведення прийнятих регуляторних актів до відома фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, інформування громадськості про здійснення регуляторної діяльності.

На офіційному веб-сайті Литвинецької сільської ради постійно та своєчасно оприлюднювалися проекти регуляторних актів, аналізи регуляторного впливу, плани діяльності, звіти про регуляторну діяльність, нормативно-правова база, інша інформація.

Проекти рішень публічно обговорювались на громадських слуханнях та круглих столах за участю жителів громади, представників підприємств, установ, суб’єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, обговорення відбулись з питань щодо процедур  оренди комунального майна, встановлення місцевих податків і зборів.

Обґрунтовані зауваження і пропозиції, що надійшли у ході проведення громадських обговорень, були враховані у проектах регуляторних актів.

 

Завдання з питань здійснення регуляторної діяльності на 2019 рік:

підтримка діалогу між владою та суб’єктами господарювання,

врахування конструктивних пропозицій та зауважень від суб’єктів господарювання при прийнятті регуляторних актів;

забезпечення системності та узгодженості прийняття регуляторних актів.

 

Сільський голова                                                                    Г.М. Погрібна

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua